İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Farklı Olma Farkında Ol Konferansı

Trabzon Üniversitesi, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu " Sağlıklı Genç Sağlıklı Toplum Projesi " bağlamında “Madde Bağımlılığının Toplumdaki Etkisi, Farklı Olma Farkında Ol!” konferansı düzenlendi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker, “Özgürlük mü, Bağımlılık mı?” konulu sunumunda bağımlılığın nasıl geliştiği, bir beyin hastalığı olan bağımlılık hakkında alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.      

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden polis memuru Orhan Öztürk, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen “Sağlıklı Genç Sağlıklı Toplum Projesi” ile gençler ile anne ve babaları madde bağımlılıkları konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti.

Narkotik Şubede polis memuru olan Gözde Bayram ise narko gençlik ile ilgili gençleri bilgilendirerek madde bağımlısı olmamak için nelerden uzak durmaları gerektiği noktasında önerilerde bulundu.  

Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Denetimli Serbestlik Uzmanı olarak görev yapan İmdat Yavaş “Madde Bağımlılığının Hukuki Boyutu” ile ilgili Türk Ceza Kanunu 191. maddesi hakkında bilgi vererek denetimli serbestlik sürecinde tedavi ve tedavi sonrası süreçlerde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Asayiş Şubede polis Memuru Dilber Turan Aslan da Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yaparak uygulamanın nasıl kullanıldığından bahsetti.

Program sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat